feliratkozás     leiratkozás
A lovarda Etyek - Botpusztán található, Budapesttől 25 km-re.
Az istállóban 16 db, 3x3 m-es boksz áll rendelkezésre a bértartott lovak számára. Az istálló fő falai téglafalak, a boxokat elválasztó falak zsalukőből épültek. A boxok talaja döngölt agyag. Mindegyik boksz külön ablakkal rendelkezik, ajtajaik fém szerkezetű és keményfa betétes tolóajtók. Az etetők 26 l-es, jól tisztítható fém etetők.

A lovak egészségügyi mozgatása és legeltetése villanypásztorokkal szakaszolt legelőterületen és karámokban történik.

Szálas takarmányunk réti széna, az abraktakarmány zab, etetés naponta 3-szor, kiegészítő takarmányok nyalósó és időszakosan a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. által gyártott Pegavit vitamin és ásványianyag kiegészítő. A tulajdonos által hozott kiegészítő takarmányokat igény szerint adagoljuk. Az itatás vödörből történik. Almolás naponta szalmával.

A bértartók és a lovasok számára rendelkezésre áll öltöző, mosdó, nyerges, valamint egy 30x60 m-es pálya. Nagy, egybefüggő, közúti forgalomtól mentes, változatos tereplovagási lehetőségeket nyújt a környék.

A kötelező állományszintű oltásokat és a féreghajtást, valamint a sürgősségi eseteket a helyben lakó állatorvos ellátja. A kezelésekért a bértartóknak csak az anyagköltséget kell kifizetni.Bértartás a ló képzésével, edzésével: boxos tartás, napi háromszori etetés, napi almolás, karámozás, legelőhasználat, a ló napi mozgatása, képzése, edzése - 95.000 Ft/hó

Bértartás: boxos tartás, napi háromszori etetés, napi almolás, karámozás, legelőhasználat - 75.000 Ft/hó


Etyeki Lovarda - 2009