feliratkozás     leiratkozás
A lovarda Etyek - Botpusztán található, Budapesttől 25 km-re.
Dr. Kerényi Katalin
Tel.: 70/511-4060

Elsősorban lovak állategészségügyi ellátása helyszíni kiszállással.

Hátasló vásárlás esetén az állatorvosi vizsgálaton túl szintfelmérő próbalovaglást is vállalunk az adásvételi vizsgálat keretében.

Az adás-vételi vizsgálat célja, előnyei:
Felmérjük az állat egészségi állapotát, feltárjuk az esetleges rejtett hibáit, valamint szabadidős tevékenységre szánt ló esetén pontosan megismerjük képzettségét, lovagolhatóságát, fogatban történő munkáját. Éppen ezért az ilyen lovaknál az állatorvosi vizsgálat mellett szintfelmérő próbalovaglás és .hajtás mindenképpen indokolt. Azon lovak esetén, amelyeknek sport- és versenyteljesítményük alapján lovagolhatóságuk, fogatban történő munkájuk ismert, a próbalovaglás nem, viszont az állatorvosi vizsgálat kifejezetten ajánlott. A mindennapi munkalovak - akik lovasiskolában, fogatban teljesítenek szolgálatot - adás-vételi vizsgálatával a kiadásokon túl jelentős bevételkieséstől kíméljük meg magunkat.

Tisztességes felek esetén az adás-vételi vizsgálat előnyére válik mind a vevőnek, mind az eladónak. Ne érezzük kellemetlennek, a bizalmatlanság jelének az állatorvos által végzett vizsgálatot, hiszen sokszor az eladó sem tudja, hogy a ló rendelkezik-e olyan rejtett hibával, krónikus betegséggel, ami a teljesítőképességét, használhatóságát korlátozza. Még a ló eredetét, származását igazoló dokumentumok hiányossága, tartalmuknak valótlansága sem mindig az eladó hibája. Éppen ezért a lóval együtt ezeket is minden esetben ellenőrizzük le.

Ha egy rövid lejáratú élelmiszer esetén alaposan megvizsgáljuk annak összetevőit, szavatossági idejét, egy akár több évtizedig velünk dolgozó, életünk részévé váló élőlény vásárlása esetén miért ne képviselnénk saját érdekeinket?!

Adás-vételi vizsgálat nélkül történő vásárlás kockázata: A lónak minden hiányossága, hibája a használata során kiderül, és ezek olyan képességbeli korlátok, amelyek legtöbbször magas állatorvosi költséggel járnak, és sokszor a ló teljes életére kiható problémát jelentenek.
A lehető legtöbbet tegyük meg azért, hogy a régóta dédelgetett álom, a saját ló, a szeretteinknek szánt ajándék rémálommá ne váljék. Amennyiben lóvásárlást megelőzően adás-vételi vizsgálatot szeretne, kérjük hívjon minket a következő telefonszámokon:
  • Az állatorvosi vizsgálat ára: 10.000 Ft
  • Próbalovaglás: 4.000 Ft
  • Kiszállási díj: 30 Ft/kmEtyeki Lovarda - 2009